Hvitkinngjess ved Østensjøvann
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger817
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_160734} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Eyvind R.
Flott fluktbilde Ketil. Nydelig lys og farger på fugler og bakgrunn. Fin kombinasjon av bevegelsesuskarphet i vinger og skarpt hode/kropp. Velvalgt utsnitt.

MVH Eyvind
Christian H.
Slett ikke dårlig dette. Er enig med Eyvind om lys og farger, men kunne tenkt meg litt skarpere hoder (evt. litt mer uskarpt). Trangt og fint. Det forstyrrer meg litt hvordan vingenes posisjon er på de ulike individene. Om det er positivt eller negativt får jeg ikke helt bestemt meg for, men det er mulig å finne logiske mønstre som taler for begge deler.
Kjartan T.
Bevegelsen i vingene og den klare panoreringa styrker dette bildet. Savner kanskje litt mer lys på fuglene, men ellers er det meget bra. Jeg likte dette bedre enn andre bilder jeg har sett av motivet.
Arne S.
Det er noe befriende med fugler i flukt..

Fin balanse i fuglenes plassering. Kanskje litt for fin? Den bakerste gåsa hever både vingene og bildet. En fargeforskyving rundt halsen på noen av gjessene distraherer litt.
Kjell G.
Fuglenes formasjon fyller ut formatet fint og gir en harmonisk balanse. Jeg likte også bakgrunnen godt, som formidler at det er langt fremadskreden høst, samtidig som bakgrunnen er passe dus og uforstyrrende. Velvalgt lukkertid med hensyn til vingeslag og samtidig rimelig skarphet på hoder.

På mange måter er en slik bakgrunn mer egnet enn en vannflate som deles av en strandsone midt på bildet bak fuglene.

Dette ble det bra bilde av!
kai j.
Virkelig bra Ketil, fin plasering av fuglene og fin bevegelse i vingeslagene, pluss delikat bakgrunn.

Mvh Kai jensen
Dag J.
Den bakerste har akkurat tråkket gass.. eh gås.. eh gassen i bånn og er i ferd med å overkjøre resten av den totalt uvitende flokken. Rå gås!

Ellers flott panorering og farger/toner. Sett mye liknende før, men dette er i øvre sjikt og veldig severdig.
Avsluttet .
Vingene er underlig gjengitt. Det ligner mer på Photoshop-uskarphet enn bevegelsesuskarphet... og særlig når man ser at stjerten på de fleste (om ikke det er samme individ?) er langt mindre skarp enn ryggen, og har en slags ullen glorie.

Noe som skurrer på flere andre punkter også, se særlig hode og hals på den lengst til venstre.

Nei, dette var stusselige greier.
Mone S.
Et flott fluktbilde av fuglene og en bakgrunn som passer godt. Likte det godt.
Mvh Mone
Ketil K.
Takk for kommentarer. Det var relativt mørkt da bildet ble tatt. ISO 400 1/90sek 300mm brennvidde, blender 4. Utmerket lys for å forsøke panoreringsbilder. Hvitkinngås i det lyset er ganske utfordrende med sin sortblågråhvite fjærdrakt og det gulaktige hodet, men synes ikke det skulle forlede noen til å anta at dette er et klipp og lim bilde. Det var nødvendigvis ikke hensikten å lage et sylskarpt bilde, men å få frem noe av bevegelsen i flukten.

Når det gjelder formasjonen er den forsøkt balansert i spiss fra høyre, med sistefuglen som fluktmotstykke til de andre. Ser dog at dette er blitt litt pent og ryddig = kjedelig. På den annen side er det ikke lett å unngå at enkeltfugler dekker for hverandre, det er i alle fall unngått. Fuglene er også søkt tatt med hode i vending mot fotografen, så noen opplagte feller er vel unngått.
Andreas L.
Ai luv it! Veri gudd! Den satt som ei kula, altså...

-Andreas
Avsluttet .
Hei igjen,

Ketil har sendt meg en (relativt) ubehandlet utgave av bildet til vurdering. Der ser det IKKE ut til at uskarpheten i vingene skyldes noen form for PS-arbeid.

Men fortsatt er det slik - og det skyldes vel en til dels hard (og trolig selektiv, jf stjerten) bruk av USM - at fordelingen av skarpe og uskarpe områder ikke gir et estetisk tilfredsstillende resultat i mine øyne. Se spesielt hodet til venstre gås, som er nokså grovkornet, og som har fått et ullent grått omriss rundt det tynneste partiet av halsen.

Men det var usedvanlig dumt av meg å antyde i en parentes at bildet kunne være resultat av klipp & lim. I den grad det oppleves krenkende - noe det fort gjør for en ærlig og dokumentaristisk innstilt fotograf - er det bare en ting å si: Unnskyld!

Ketil K.
Takker for nye kommentarer og er enig i dine betraktninger om bildebehandlingen Knut-Sverre, den kunne vært bedre. Jeg setter også stor pris på din klare tale her!
Odd Tore S.
Ikke til å unngå at det er naturlig å se på bildet ditt samtidig med CAs bilde fra samme sted med fugler, så mye likt, og likevel enda mer forskjellig.
Her er det i orden i rekkene og dynamikk i vingene, nøkternt lys så fuglene må klare seg på egne vinger.
Sammenligning er ikke hensikten her, heller det å oppleve hvordan to meget bevisste fotografer angriper nær samme situasjon og bli mer bevisst på slike muligheter selv.
Skal jeg få komme med litt kritikk, er det en fiolettaktige tåka rundt halsen på et par av gjessene. Siden også andre har nevnt den, er det vel ikke denne skjermen som er årsaken til den.
Kraft, ikke henførende farger er det jeg ser her.
Odd Tore
Stig B.
Flott panorering, med en lukekrtid som indikerer bakgrunnen godt, ikke bare striper. Flott lys på fuglene som gjør at de står veldig godt ut fra bakgrunnen. At det finnes en liten rand langs ryggen på fuglen kan jo faktisk også skyldes det bevegelsemønster den har under flukt, kroppen vil ikke følge en rettlinjet bevegelse når man flyr ved vingeslag. Det vil skape en illusjon av / uskarphet langs de kroppsdeler som beveger seg i vinkel på panoreringsretningen.

Mvh Stig
Stig B.
ps: glemte en ting:

Var på tur på Søndag for å fotografere en stor samling hvitkinngjess som var blåst ut av posisjon. Hadde oppsøkt dem akkurat idet det siste lyset skulle til å forsvinne, på en flott strandstrekning (fredet). Sto og klargorde utstyret da det plutselig kom 4 småjenter galloperende på hver sin hest rett ut mot flokken, og skremte den selvsagt laaaangt avgårde. Det gjorde ikke underverker for humøret, for disse fuglene stopper vanligvis ikke opp hos oss.

Stig
Geir Arne M.

Et absolutt flott bilde. Fin panorering - litt trolsk stemning med det uskarpe i vingene.

Kanskje litt hard usm , men balansen i bildet er fin.

mvh
geir
Ole Birger S.
Flott bilde, helt i min smak. Rolig, fin bakgrunn, velkomponert og er hærlig bevegelsesuskarphet på fuglevingene. -olebig-

PS. Min kritikk blir muligens repitisjon av endre sin kritikk. Derfor skal du vite, jeg leser vanligvis ikke andre sine kritikker før jeg skriver min i dette fora.
Nils G.
Supert bilde med mye aksjon. Jeg synes du har valgt et bra utsnitt.

Nils
Avsluttet .
Meget bra bilde nok en gang. Panoreringsteknikken behersker du særdeles bra. Fin stemning.

MvhJRH
Carsten A.
Et bilde som til nå har unngått min opppmerksomhet.

Meget fin presentasjon av denne gruppen, kanskje det ville vært en fordel å konsenterere seg som det 4 første fuglene i formasjonen?

MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu